Egentillverkad lakrits I hemmet

Man behöver endast börja prata om lakrits för att det plötsligt ska smaka en aning salt omkring läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på syntetisk väg och som likaså kallas för salmiak.

lakrits

Använda lakritspulver för att tillverka eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är icke så svårt som man kan ana. Man kan rentav få fram lakritspengar samt övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt verktyg. I själva verket så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter och godis som man kan göra med den här smaken. Har man blott lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Ifall du inte vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt icke begriper hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås också se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till rejäl hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Till och från så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Skojsamt att frångå traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta hela tiden men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. baka med lakrits Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du testa dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var ej rädd att testa, salt och sött går likaså bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man icke behöver vara rädd för att bruka

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken bara därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan visit från utlandet så måhända man ska vara en aning aktsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.