Artros kan behandlas med glykosamintabletter

Om du tror du drabbats av artros bör du direkt kolla upp det med läkare, Man ska alltid uppsöka en läkare därför att tillstyrka att det minsann rör sig om artros i knä, artros axel eller var man nu upplever smärta och minskad rörlighet. Men det kan likaså vara smart att börja med glykosamintabletter som innehåller ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkan och som kan giva utökad rörlighet i leden som har drabbats.

glukosamin

En effektiv behandling med glykosamintabletter och viktiga övningar

Utöver att rådslå med en bildad doktor och börja ta glykosamintabletter så kan man dessutom börja med sjukgymnastik. Det här betyder icke nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är specialist på saker såsom artros i nacken samt artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man även utföra själv.

Lär man sig enbart korrekt övningar så behöver man icke ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För somliga så kan det vara komplicerat att vara konsekvent då man inte har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är självklart också något som man skall överlägga då man planerar för att behandla artrosen.

Handla glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs även som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man finna på Apoteket men det är bra mycket smartare att införskaffa glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt som all-fraktfritt.se så finner man exakt samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därjämte enkelt att beställa den här typen av varor online. De skickas raskt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan leda till att man får förbättrad rörlighet och även speciell smärtlindring.

Men funkar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en hjälp då brosket bryts ner på grund av åldrandet. Studier på personer har fått lite olika resultat men det lutar ändå mot att detta är ett ämne som faktiskt gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin funkar. Men de är samtliga utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker icke. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Också står det inte på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor innan behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även om läkare vet att det här ämnet faktiskt gör en skillnad så är det inte så lätt att de hela tiden kan förespråka att ta det som tillskott. Detta beror på att man behöver ytterligare studier som kan bekräfta att det verkligen fungerar på alla patientgrupper och kan hända viktigare, att man måste testa att det är säkert för gravida samt andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glykosamintabletter kan också intyga att de sannerligen mår bättre och detta är måhända viktigare än massor studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.