Vad är glukosamin hund för något?

Artros är en åkomma som kan drabba oss människor såväl som våra fyrbenta bästa vänner. Ifall en hund har besvär med stela leder så kan man använda sig av glukosamin för hund som är ett kosttillskott som kan göra väldigt stor skillnad. Detta även ifall hunden är oerhört åldrad och man inser att den knappast kommer att bli smidig som en valp igen. Vad är glukosamin hund och kan det här vara något som botar din hunds problem?

Glukosamin bild

Glukosamin för hundar

När man skaffar glukosaminet som är för hundar så kommer det i burk som ett pulver. Detta pulvret innehåller ibland mer än glukosamin hund. Ifall man kombinerar glukosaminet med msm fodertillskott så kan det nämligen bli lättare för hundens kropp att ta upp det viktiga ämnet som kommer att hjälpa leder och brosk för lindring och ökad flexibilitet.

När du ställer dig frågan “vad är glukosamin hund?” så gäller det att du inser att var produkt kan ha lite olika ingredienser, men om man ser på själva glukosaminet så rör det sig om ett kroppseget ämne som finns i ledvätskan hos hundar. Med mer av detta så kan man bekämpa stelhet och även lindra smärta.

Kommer glukosaminet att hjälpa?

Det är numera välkänt att glukosamin till hund är något som faktiskt fungerar för otroligt många. Frågan handlar inte så mycket om huruvida glukosaminet funkar utan mer om vad hunden faktiskt lider av. Då det gäller problem med leder samt bristfällig broskproduktion så funkar glukosamin tillskott för hundar. Man skall dock tänka på att glucosamin skall omvandlas till ledvätska (hyaluronsyra) och det tar ungefär 3 veckor tills detta börjar hända. Då hundens egen framställning avtar med ålder får man därefter fortsätta att ge glukosamin för att ersätta denna minskning.

Det bästa är självklart om du vet med säkerhet att din hund har artros innan du börjar behandla med glukosamin för hundar. Men även om du inte är säker på saken så kan det vara bra att veta att det inte finns några särskilda glukosamin hund biverkningar att tala om. Det är alltså inte farligt att behandla även ifall hunden har ledbesvär av andra anledningar än artros. Klicka på denna länk för ytterligare info.

Är hunden stel i lederna på morgonen alternativt har symtom på höftledsartrit (nedslina leder) eller smärta så har den förmodligen för lite ledvätska. Då är det bara att testa, glukosamin är ett kroppseget ämne och kan inte orska skada.

Rätt dosering

Beroende på hundens storlek så ska man använda sig av en viss glukosamin hund dosering. Den här finns utmärkt på den burk som du köper. Många gånger så kan man använda samma glukosamin till en katt som lider av artros katt. Doseringen för en liten katt och en liten hund brukar vara densamma.

Burken med hund glukosamin kommer ibland med en skopa som man använder sig av för att mäta upp och man sprider sedan pulvret över det foder som man ger till djuret. Det är betydelsefullt att se till att hunden får i sig alltsammans så att man verkligen får en effekt. Köp en svensk produkt, det bästa glukosaminet är Gelest Glukosamin. Det är fullkomligt rent och tillverkat och packat under livsmedelskontroll som hälsokost för människor – för samma produkt säljs i England och Tyskland och andra EU-länder som kosttillskott för människor, med annan etikett. Det är hunden värd. Finns i populära webbutiker som allt-fraktfritt.se, Tradera samt CDON.

Bra träning

Precis som vi människor så behöver djur som lider av artros röra på sig på rätt sätt. Tillsammans med det glukosamin för hundar som man ger vovven så ska man också se lite närmre på saker som sjukgymnastik och viktiga övningar som man kan genomföra tillsammans. Det här är sådant som kan öka livskvaliteten för en äldre hund avsevärt och som kan leda till att man slipper bekymmer med smärtor och stelhet.